PARTNERS: TEAM:
Zakelijk directeur/Architect:
Henk Tiegelaar

Architecten/Ontwerpers:
Elizabeth Acland
Jasper ten Bosch
Alma Bouwens
Rick Bruggink
Alice Dicker
Daan Groeneveld
Anna Janssen
Dominique de Rond
Carlo van Steen
Levi Noah Steevensz
András Szél
Inez Tan
Caroline Versteden
Bob van der Vleugel
Martijn van Wijk

Bouwtechnisch ontwerpers:
Charles Hueber
Leon Kentrop
Peter Nagtzaam

Stagiairs:
Mara Aumund
Arjan Post

Grafisch ontwerp/Communicatie:
Karen Willey

Administratie:
Aeliane van den Ende

Bureau-assistentie:
Mara-Flor Silva da Cruz

Joost Hovenier (1963–2016):
Joost Hovenier was medeoprichter en partner van Office Winhov tot zijn overlijden in 2016

         Liefde voor gebouwen

         Gebouwen zijn meer dan losse objecten. Ze zijn onderdeel van een straat, een buurt en de ontwikkeling van de stad. Gebouwen zijn een thuis voor mensen en worden – vaak intensief – gebruikt. Vandaag, morgen en door de jaren heen; zo worden zij dragers van de verhalen van de stad. Daarom hebben we gebouwen nodig die de tijd overstijgen en door hun bruikbaarheid, schoonheid en robuustheid relevant blijven. In de altijd veranderende stad staan de beste gebouwen met een alledaagse vanzelfsprekendheid stevig op hun plek.

 

         Wij bouwen aan een duurzame toekomst op basis van de bestaande stad. Soms is dat met een nieuw gebouw, steeds vaker is dat door hergebruik van bestaande gebouwen. Duurzaamheid is voor ons meer dan het bewust omgaan met energie, materiaal, milieu en natuur. Het ondervraagt de bestaande stad op de sociale, economische en culturele wendbaarheid en weerbaarheid die de toekomst vereist. Het duurzaamste gebouw is volgens ons een gebouw dat lang meegaat en dat meeschrijft aan de geschiedenis van de stad.

        
          Als architecten geloven we in de elegantie van eenvoudige oplossingen voor complexe problemen. Wij werken daarbij intensief samen met opdrachtgevers en gebruikers. Samen stappen wij in een proces van luisteren, vragen, observeren en het steeds verder verfijnen van een ontwerp. Onze gebouwen kenmerken zich door een zorgvuldig begrip van de context, een rationele basis en veel aandacht voor materiaalgebruik en vormgeving. De combinatie van eenvoud enerzijds en raffinement anderzijds karakteriseert onze gebouwen.


         Liefde voor vakmanschap

         Office Winhov, een team van 25 mensen, werkt samen met opdrachtgevers en partners aan zowel nieuwbouw als het hergebruik van bestaande gebouwen en monumenten. Ons vakmanschap ligt in het samengaan van artistiek, technisch en professioneel handelen waarbij persoonlijke betrokkenheid en streven naar kwaliteit en duurzaamheid voorop staan.

 

         Architectuur is meer dan het realiseren van gebouwen. Het is een collectief vakgebied dat steeds in ontwikkeling is. Office Winhov heeft een stem in dat vakgebied en is actief in architectuuronderwijs en onderzoek, commissies ruimtelijke kwaliteit, jury’s en redacties. Wij zijn initiatiefnemers van het platform ‘Local Heroes’ en de architectuurlezingen ‘Design-by-thinking-of’. Zo verbinden wij ons lokaal en internationaal met de breedte van het vak en onze vakgenoten.

 
  • HET BUREAU
  • PARTNERS
  • TEAM

HET BUREAU

Office Winhov, een team van 25 mensen, werkt samen met opdrachtgevers en partners aan zowel nieuwbouw als het hergebruik van bestaande gebouwen en monumenten. Ons vakmanschap ligt in het samengaan van artistiek, technisch en professioneel handelen waarbij persoonlijke betrokkenheid en streven naar kwaliteit en duurzaamheid voorop staan. Architectuur is meer dan het realiseren van gebouwen. Het is een collectief vakgebied dat steeds in ontwikkeling is. Office Winhov heeft een stem in dat vakgebied en is actief in architectuuronderwijs en onderzoek, commissies ruimtelijke kwaliteit, jury’s en redacties. Wij zijn initiatiefnemers van het platform ‘Local Heroes’ en de architectuurlezingen ‘Design-by-thinking-of’. Zo verbinden wij ons lokaal en internationaal met de breedte van het vak en onze vakgenoten.

PARTNERS

Uri Gilad, medeoprichter en partner van Office Winhov, richt zich op de herbestemming en uitbreiding van monumentale gebouwen, duurzame woningbouwontwikkelingen en programma’s op het snijvlak van 'hospitality', cultuur en commercie. Met een zorgvuldig begrip van de context en veel aandacht voor de toepassing van materialen worden in zijn werk de duurzame, sociale en culturele aspecten die in relatie staan tot architectuur en stedenbouw geïncorporeerd. Uri is rechtstreeks betrokken bij de projecten en is verantwoordelijk voor de communicatie met de opdrachtgevers. Uri is afgestudeerd aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam waar hij in 2007 ‘Cum Laude’ afstudeerde bij Prof. Herman Hertzberger. Tegenwoordig geeft Uri les aan deze academie en geeft hij ook regelmatig wereldwijd lezingen over zijn werk en visie. In 2016 werd hij genomineerd voor de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten en in datzelfde jaar ontving hij de ARC16 Oeuvre Award voor het werk van Office Winhov. Vanaf 2021 zal Uri de functie bekleden van architect-lid Commissie 1 (binnenstad) van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit in Amsterdam en is hij redactielid van het jaarboek Architectuur in Nederland.

Jan Peter Wingender, medeoprichter en partner van Office Winhov, richt zich in zijn werk op complexe stedelijke ensembles, woongebouwen, civiele en publieke programma’s en de renovatie en herbestemming van monumentale gebouwen. Hij ontwerpt gebouwen die lang meegaan en is van mening dat gebouwen meer zijn dan losse objecten; ze maken deel uit van een omgeving en dragen bij aan de ontwikkeling daarvan. Het voortdurend ondervragen van de diverse en vaak complexe relaties tussen de betekenis van een plek, gebouw typologie, de toepassing van materialen en het uiteindelijk gebruik van een gebouw staan centraal in zijn werk. Jan Peter studeerde aan de Technische Universiteit Eindhoven en het Berlage Instituut in Amsterdam. Hij geeft regelmatig lezingen, schrijft over architectuur en is gastdocent op architectuuropleidingen in binnen- en buitenland. Van 2003 tot 2007 was Jan Peter hoofd van de architectuuropleiding van de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Hij was lector aan de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten en publiceerde in 2016 het boek 'Brick, An Exacting Material'. Jan Peter is sinds 2023 supervisor voor de Pampusbuurt op Amsterdam IJburg.

Joost Hovenier was medeoprichter en partner van Office Winhov en initiator en hoofdredacteur van het online platform ‘Local Heroes’ tot zijn overlijden in 2016. In het werk van Joost stond de relatie tussen een gebouw en de plek in stad altijd centraal. Zijn aandacht voor een brede, stevige contextuele inbedding van gebouwen is een blijvend thema in ons werk. 

TEAM

Zakelijk directeur/Architect:
Henk Tiegelaar

Architecten/Ontwerpers:
Elizabeth Acland
Jasper ten Bosch
Alma Bouwens
Rick Bruggink
Alice Dicker
Daan Groeneveld
Anna Janssen
Dominique de Rond
Carlo van Steen
Levi Noah Steevensz
András Szél
Inez Tan
Caroline Versteden
Bob van der Vleugel
Martijn van Wijk

Bouwtechnisch ontwerpers:
Charles Hueber
Leon Kentrop
Peter Nagtzaam

Stagiairs:
Mara Aumund
Arjan Post

Grafisch ontwerp/Communicatie:
Karen Willey

Administratie:
Aeliane van den Ende

Bureau-assistentie:
Mara-Flor Silva da Cruz

Joost Hovenier (1963–2016):
Joost Hovenier was medeoprichter en partner van Office Winhov tot zijn overlijden in 2016

Terug naar boven